Home
Elektrostress / EHS
Water en magneten
Magneethart of strip
Vrouwen
Mannen
Kids en Huisdieren
Gastenboek
Garantie
Contactformulier


 

 

Treinen en Trams

   mobiele telefoon   

tv/dvd combinatie

   laptop

Treinen en Trams

 

Mobiele Telefoons

 

Televisie's en DVD's

 

Laptops en PC's

 

 Elektrostress, Elektrosmog en EHS 

Termen als Elektrosmog, Elektrostress en Elektrohypersensitiviteit (EHS) wil je wellicht niet horen als je aan het genieten bent van alle hedendaagse elektronische hulpjes die tot onze beschikking staan.

En als je geen fysieke klachten hebt, hoef je je ook helemaal niet in die termen te verdiepen.

Maar als je je al een tijd niet lekker in je vel voelt en je huisarts geen logische oorzaak voor jouw klachten kan vinden, dan kan het geen kwaad om eens wat onderzoek te doen naar dit onderwerp.

Daarvoor hoef je trouwens niet al te ingewikkeld te doen. Even een zoekopdracht op internet en de informatie ligt voor het grijpen. Informatie die best wel verrassend kan zijn. " Als ik aan elektronische straling dacht, dacht ik eigenlijk altijd alleen aan de voor de hand liggende dingen zoals computers, gsm en hoogspanningsmasten. Maar het gaat véél verder." Om die straling het hoofd te kunnen bieden, is het belangrijk om dat hoofd niet meer in het zand te steken. En dat betekent echt niet dat je geen gebruik meer mag gaan maken van al die gadgets, maar onze leuke elektronische hulpjes vragen wel om gezond verstand."

Inmiddels zijn er vele manieren om de straling te lijf te gaan. Of, anders gezegd, om te voorkomen dat die straling jouw lijf beïnvloedt. Veel van deze oplossingen richten zich op de apparaten zelf en bestaan uit manieren om de straling per apparaat te reduceren. Maar de straling komt niet alleen van de apparaten in huis. Ook buiten worden we omringd door diverse elektronische hulpmiddelen. "Als je eens bewust om je heen kijkt, kun je er al veel zien." Treinen en trams zijn een duidelijk voorbeeld, maar ook verkeerslichten werken op stroom.

Natuurlijk zouden we van de regering kunnen vragen om beschermende maatregelen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen bescherming. "De magnetische producten van Energetix hebben in mijn beleving effect op die straling." Er zijn diverse manieren om dat te testen, maar omdat deze niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, worden ze niet door iedereen serieus genomen. Maar ik geloof het dus wel. Vooral omdat ik zelf getuige ben geweest van een experiment waarbij met een biosensor de straling werd vastgesteld. Een straling die bij de aanwezigheid van een magnetisch sieraad onmiddellijk was verdwenen.

   "Ik vind het veilig idee om z'n sieraad bij me te dragen."

Top
Tekst en research: Syl de Boer www.handreiking.com